Tekniken styr våra hem

Idag blir teknik ett allt mer vanligt fenomen i våra hem och det skapas också fler användningsområden för just tekniken. Teknik kan användas i många olika apparater. Lås, larm, kylskåp, tv-apparater och mycket annat är bara några av alla de saker som kan styras med just teknikens hjälp. Men vad händer om det blir strömavbrott, och vilka säkerhetsrisker finns med att allt mer styrs av teknik? Vilka fördelar finns det med teknikens allt större intåg i våra hem? Det finns blandade röster med att låta tekniken göra stora insteg i hemmet. Vad händer den dagen vi inte kan låsa eller låsa upp dörren för att det är strömavbrott, eller den dagen kylskåpsdörren går i baklås på grund av tekniken? Dock finns det också fördelar och det kommer vi ta upp längre fram i denna text. Men först ska vi redogöra för några av de största tekniska händelserna under år 2017.

Stora teknikhändelser under 2017

Det finns flera stora händelser inom teknik och de ägde rum under år 2017. De största teknikhändelserna 2017 har bland annat innefattat en nylansering av Nokias mobiltelefon 3310. Den har fått en helt ny uppfräschning men liknar fortfarande det gamla flaggskeppet. Under året byggdes också världens första hus utskrivet av en 3D skrivare. Det skrivs ut på mindre än 24 timmar. Ikea har också gett sig in på marknaden mot ett smart hem med ett paket för trådlös belysning. Dessutom har teknik som Virtual Reality och live börjat bli allt mer populärt. Det har också blivit allt mer populärt att använda mobiltelefonen som plånbok och både Samsung och iPhone har släppt lösningar på detta. Det har också blivit mer populärt att använda trådlösa enheter till olika saker. Flera skapare av mobiltelefoner har skapat dessa helt utan hörlurskontakter och det har fått både positiva och negativa reaktioner bland användarna. Det har också blivit mycket populärt att kunna ladda datorer, mobiltelefoner eller liknande helt utan att behöva koppla in en sladd mellan enheten och vägguttaget.

Fördelar med tekniken

Det finns flera fördelar med att tekniken gjort insteg i våra hem. Många sladdar har till exempel kunnat tas bort tack vare de trådlösa enheterna. En tvättmaskin med timer kan ställas in på att starta en viss tid och vem har inte velat förvärma ugnen på väg hem från jobbet så maten snabbt kan stoppas in? En badtunna kan kopplas till timer så att den kan vara uppvärm och klar efter en jobbig arbetsdag eller efter en kall promenad. Tekniken gör det också möjligt att larma hemmet, oavsett om man är hemma eller om man är längre bort. Dessutom kan man genom dessa larm hålla koll på eventuella vattenläckor, glasskrossningar och larm från rökdetektorer. En annan fördel med att tekniken kommit så långt är att det faktiskt går att använda telefon och internet även långt ute i skogen. Det hade inte gått utan teknik. Fördelarna överväger alltså nackdelarna, och det rejält.