Viktigare att synas i vintermörkret än på sociala medier

Vi lever i ett informationssamhället där allt handlar om att synas. Men hur viktigt är det egentligen? Istället för att få fem sekunders uppmärksamhet på nätet bör du satsa på att alltid se bra när du kör bil. Skaffa rejäla extralampor på bilen och kör säkert i vintermörkret.

Köp extralysen på Nordeye

För att verkligen synas på vägen är det klokt att investera i bra extralysen eller ledramp att sätta på bilen. Du har nytta av det under stora delar av året, men särskilt under hösten och vintern. Med bra lysen kommer du mycket snabbare att upptäcka djur som står på sidan av vägen. En älg eller ett rådjur på en myr eller äng som springer för att korsa vägen. Ett barn som leker på vägen utan reflexer eller en katt som ligger och kurar vid infarten till garageuppfarten. Det tar tid för oss att först upptäcka och sedan reagera. Många gånger kan vi ha färdats 50-100 meter innan vi hunnit bromsa. Genom att se reflektionen i reflexer eller ögon i god tid minskar du risken för olyckor väldigt mycket. Nordeye satsar på kvalitet och har ett stort utbud av olika billampor, beroende på märke och behov. Gå in på Nordeye och köp ledramp och extralysen så att du och alla andra kan färdas säkert på vägen i mörkret.

Vart ska du synas?

Idag är det viktigt att ställa sig frågan på vilket sätt som du ska synas. Det är viktigt att synas och se bra i det praktiska livet. Både när du kör bil och när du arbetar och umgås med familj och vänner. Däremot bör du göra medvetna val kring dina inlägg och kommentarer på nätet. Dagens informationssamhälle är inte bara samhällsnyttigt och bra för demokratin. Det är skillnad mellan information och kunskap. Det är stor skillnad mellan att snabbt skapa inlägg för att få uppmärksamhet och verkligen förstå en fråga. Därför är det klokt att försöka vara en förebild i både vardagen och på nätet. Se och synas på ett bra sätt och vara en god kraft.

Informationssamhället på gott och ont

Internet medför mycket positivt, men har också en negativ inverkan på vårt samhälle. Allt ska gå snabbt och livet blir mer online, än i verkligheten. Vi lever i ett ständigt nyhetsbrus som kan skapa en stress. Vad ska vi göra med informationen? Eftersom allt går så snabbt är det också svårt att verkligen förstå vad som är sant, falskt eller bara en åsikt. Vem som helst kan uttala sig om vad som helst. Därför är det klokt att även online försöka använda ”extralysen”: granska vad du läser och försöka förstå vad det verkligen handlar om. Både på nätet och när vi kör bil behöver vi vara uppmärksamma på vad vi ser och läsa verkligheten på rätt sätt.